Heti étrend
Az étlapot az egészséges táplálkozás alapelvei mellett, a kisgyermekek életkori sajátosságaira jellemző tápanyagszükségletük figyelembevételével készítjük. Az étlap a pontos tájékoztatás céljából kifüggesztésre kerül az óvoda hirdetőtábláján.
Óvodánkban konyhai személyzet gondoskodik a kisgyermekek ízletes, megfelelő hőmérsékletű és élelmiszer-biztonsági szempontból kifogástalan élelemmel való ellátásáról, tálalásról. A diétás gyermekek számára külön ellátást biztosítunk szakorvosi igazolás alapján. Óvodánkban HACCP rendszert működtetünk.
A gyermeknek az egészséges táplálkozás érdekében naponta az öt alapélelmiszer csoport mindegyik tagjából kell fogyasztania. Az alapélelmiszer-csoportok a következőek:
Fontosnak tartjuk a napi folyadékszükséglet biztosítását, a helyes táplálkozás megalapozását.
Dietetikus és diétás szakács alkalmazásával biztosítani tudjuk az ételallergiás gyermekek napi háromszori ellátását.